Menu
A+ A A-

Historie

In september 2001 vond de opening plaats van de bijzondere manege van R.V. de Brinkruiters, die op een bijzondere manier tot stand is gekomen.
Niemand had jaren geleden verwacht dat een van oorsprong kleine ponyvereniging in staat zou zijn om zo'n accommodatie te bouwen.

De start van R.V. de Brinkruiters

In de eerste jaren na de oprichting van de Brinkruiters in 1978 werd gebruik gemaakt van een bak achter een huis. Later kreeg de vereniging door de gemeente ruimte toegewezen voor een buitenbak. Al snel moest men hier wijken vanwege de bouw van een nieuwbouwwijk. De vereniging kreeg toen de beschikking over een stuk grond aan de rand van het dorp. Hier werd een buitenbak aangelegd. Daarna volgden lange jaren van het dromen over een eigen binnenmanege. Een droom die moeilijk te verwezenlijken is voor een vereniging met (op het dieptepunt) een handjevol ponyleden.

Manege midden tussen de villa's

Halverwege de jaren negentig braken er mogelijkheden aan voor de inmiddels groter geworden vereniging. Weer waren er nieuwbouwplannen. Deze keer werden er een luxe villawijk gebouwd. En ook deze keer wilde men gebruik maken van grond dat door de vereniging gebruikt werd. In overleg met de projectontwikkelaars werd een stuk grond afgestaan, op voorwaarde van steun voor de bouw van een binnenmanege. Deze steun werd verkregen en het maken van plannen voor de binnenmanege kon beginnen. Er werd een stichting opgericht voor het beheer van de manege, de stichting SBHAA. Omdat de manege bij een villawijk zou komen te liggen, mocht het natuurlijk niet het uiterlijk van een schuur of loods krijgen. Doordat de leden en ouders zelf meehielpen met het bouwen kon geld bespaard worden, waardoor financiële ruimte ontstond om van de nieuwe binnenmanege een gebouw te maken dat niet misstaat tussen de omliggende villa's.

Manege de Barrage

Begin 2001 werd de manege in gebruik genomen. De officiële opening vond plaats in september. Tijdens de opening werd ook de naam van de nieuwe manege onthuld:  Manege de Barrage. De naam staat symbool voor de vele hindernissen die met succes overwonnen zijn om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Laatst aangepast opvrijdag, 04 september 2020 15:21
terug naar boven

Over Ons

logo stichting veilige paardensportRijvereniging de Brinkruiters is een actieve vereniging voor iedereen in Annen of omgeving die actief is op het paardengebied. De vereniging biedt ruimte aan wedstrijd- en recreatierijders, pony's en paarden, dressuur, springen en mennen, beginners en gevorderden.